ΕΡΤ Live



Αναμετάδοση από το ThePressProject.gr

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Διαστρέβλωση συνέντευξης του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, για αξιοποίηση στην πολεμική εναντίον Χριστόφια στην Κύπρο

Πέμ, 28/06/2012
 
Στο πλαίσιο της ακραίας πολεμικής, που ασκείται στην Κύπρο κατά της κυβέρνησης Χριστόφια, εντάσσεται και σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», όπου ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται επικριτικός για τους χειρισμούς του πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κυπριακό.
Ειδικότερα η κυπριακή εφημερίδα επικαλείται διαστρεβλωμένη απόδοση της πρόσφατης συνέντευξης Τσίπρα (25.06.2012) στην καθημερινή τουρκική αριστερή εφημερίδα Bir Gun.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική ερώτηση και την απάντηση Τσίπρα.
Σε ότι αφορά την ουσία του δημοσιεύματος, είναι πασίγνωστη η στάση αμέριστης αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με την κυβέρνηση Χριστόφια. Ο Αλέξης Τσίπρας από πολλά βήματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχει εκφραστεί θετικά υπέρ των άοκνων προσπαθειών του προέδρου Χριστόφια

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις εξελίξεις στην Ευρώπη.



  Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την υπαγωγή και των χωρών της Ισπανίας και της Κύπρου σε μηχανισμούς στήριξης αναδεικνύουν με τον πιο φανερό τρόπο ότι η κρίση δεν είναι κάποιων μεμονωμένων χωρών, αλλά συστημική και συνολική για την Ε.Ε. και οφείλεται στην ασκούμενη καταστροφική πολιτική της σκληρής λιτότητας και της ακραιφνούς νεοφιλελεύθερης δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης.

Παρ, 22/06/2012

  Μετά τις σημερινές τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία, γίνεται ακόμα πιο φανερό το στίγμα και η πολιτική στόχευση της νέας κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, όπως την αποκαλούν οι συνεταίροι της. Μια κυβέρνηση με δεξιό μνημονιακό πρόσημο που ξέχασε αμέσως τις όποιες εξαγγελίες για επαναδιαπραγμάτευση και μικρό και ευέλικτο υπουργικό σχήμα.

  Πρόκειται για μια κυβέρνηση χωρίς πνοή, η σύνθεση της οποίας αποτελείται από πολλούς υπουργούς χαμηλών προσδοκιών, με παλαιοδεξιά κατεύθυνση και έλλειμμα εκπροσώπησης γυναικών, γεγονός που αποτελεί οπισθοδρόμηση για μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή χώρα. 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις διακοπές ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά.



ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
για τις διακοπές ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά

Αυτές τις μέρες η ΔΕΗ προχωρά σε διακοπή ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά. Η διοίκηση της εταιρείας αδιαφορεί για την κατάσταση οικονομικής ανέχειας που βασανίζει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, και μάλιστα μέσα σε δυσχερείς καιρικές συνθήκες, δημιουργώντας προβλήματα διαβίωσης αλλά και επιβίωσης ακόμα και σε ασθενείς, άπορους και άνεργους.
Παράλληλα, παρανομεί αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ που αποσυνδέει την πληρωμή του χαρατσιού από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Καλούμε άμεσα τη διοίκηση της ΔΕΗ:

Χαρατσια, διακοπες ρευματος, αντισταση, αλληλεγγυη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων και άλλες συνελεύσεις γειτονιών καλεί σε Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 22/6/2012 στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ Αθήνας, Αριστείδου 5-7 στις 10.00 το πρωϊ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις συνεχείς εντολές διακοπής ρεύματος σε πολίτες είτε λόγω της αδυναμίας τους να